ONDERHOUDSTIPS KUNSTNAGELS

 

Om langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseert Nagelsalon Sparkles u het volgende:

  • Het dagelijks reinigen van de nagels is belangrijk i.v.m. bacteriëngroei, zowel bij een kunst- als de natuurlijke nagel! Probeer vuil nooit weg te halen met iets scherps. Gebruik altijd een nagelborsteltje.

 

  • Gebruik voor de dagelijkse verzorging van de kunstnagel een verzorgende nagelriemolie, zowel rond de nagelriem als onder de nagel. Het voorkomt uitdrogen van de nagel waardoor de kunstnagels los kunnen laten.

 

  • Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine, thinner, etc. Als u toch moet werken met één van deze middelen, draag dan rubber, latex of vinyl handschoenen.

 

  • De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, spiritus en ammoniak, maar toch adviseer ik u ook bij huishoudelijk werk en het gebruik van deze producten en producten als Cillit Bang, Vanish en Allesreiniger handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huid en nagelriemen uitdrogen en haar natuurlijke bescherming verliest.

 

  • Draag handschoenen bij het verven van haren en het marineren van vlees. Hiermee voorkomt u dat er kleurstoffen in de nagels kunnen trekken.

 

  • Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duimen en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van lades, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kunt u het best met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat met duim en wijsvinger. Pak nooit iets vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Dit kan pijnlijk zijn. Als u iets wilt snijden, richt dan de nagels naar beneden om te voorkomen dat u de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt.

 

  • Wanneer een nagel los zit door bijv. hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties. Laat de nagel zo spoedig mogelijk repareren.  

 

  • Lucht, vocht en vuil tussen de natuurlijke nagel en kunstnagel kunnen leiden tot schimmelvorming. Loop er niet te lang mee door maar laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren door uw nagelstyliste. Trek in geen geval de kunstnagel van uw nagelbed af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hierdoor worden uw nagels dun en kunnen deze ernstig beschadigen. Bacteriën hebben nu toegang tot in de “gewonde” nagel. Ook zal het eraf trekken van de kunstnagels enorm veel pijn doen en langdurig pijnlijk blijven totdat de natuurlijke nagel volledig genezen is.

 

  • Laat uw nagels tijdig bijwerken. Als uw kunstnagels voor ong. 2 tot 3 mm (maximaal een kwart!) van het nagelbed zijn gegroeid, dan dient de uitgroei bijgewerkt/opgevuld te worden. Na enkele weken groeien de nagels uit waardoor de vrije top te zwaar wordt. Hierdoor raakt de nagel uit balans en zal deze eerder breken. Knip de kunst nagels nooit met een schaar of knipper: ze zullen barsten, breken of splijten.

 

  • Als de nagels regelmatig loslaten kan dit ook vele andere oorzaken hebben, zoals bijv. ziekte of medicijngebruik. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het loslaten van de kunstnagel, hieronder een aantal oorzaken:

          Bij het gebruik van hormoonpreparaten

          Bij het gebruik van antidepressiva

          Bij zwangerschap

          Bij het gebruik van afwasmiddelen, agressieve (schoonmaak)middelen

          Veel stoten van de nagels

          Te lang wachten met opvullen waardoor de nagels aan de toppen te zwaar worden.

 

U kunt het (gedeeltelijk) losraken van de kunstnagels voor een groot deel zelf voorkomen door tijdig uw nagels te laten opvullen. Gemiddeld is dit 1 x in de 3 weken maar afhankelijk van de nagel kan dit ook 1 x in de 2 of 1 x in de 4 weken zijn.